До тук ли стигнахме? Атака с нож срещу деца за 85 стотинки

Малолетни престъпници

Нападател попадна в ареста за 85 стотинки. Съдът в Бургас реши, че 18-годишният Исус Александров, обвинен за грабежа на тази сума от две деца, заслужава най-тежката мярка за неотклонение.

Нападението с нож се разиграва в обедните часове. 13-годишното момче разговаря със своя връстничка. Исус напада децата с нож, заплашва ги с викове и отмъква всичите им пари. Или общо – 85 стотинки. Пред разследващите обяснил че му трябвали.

Оказа се че отрасналият в приют 18-годишен младеж няма дом, няма никакви средства за препитание и е безработен. Обявяван е за общодържавно издирване 19 пъти, а три пъти е осъждан като малолетен и непълнолетен. Служебният му защитник Здравко Жекльов сподели, че за първи път в кариерата си на адвокат има случай с грабеж на 85 стотинки. Обаче е съгласен с ареста.

Съдът остави Исус зад решетките, защото може да извърши и по-тежко престъпление на улицата. „Употребява наркотици, освен това, това, което е най-удачно за него, времето което ще изкара в ареста ще му бъде приспаднато. Той има вече 6 месеца лишаване от свобода, което му бе наложено само преди месец и половина“, заключи служебният защитник на обвиняемия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ