Някой спешно да издърпа печата от ръцете на Борисов

бойко борисов

През 1990 г. бе свикано Велико народно събрание, което трябваше да създаде нова Конституция на страната, за новия живот след десетилетията еднопартийна система. Днес, след десетилетие управление на ГЕРБ, ни се предлага същото. От кого ни се предлага – от същите тези дългогодишни консуматори на власт.

„Как да разбирам това?“, питаше Мишо Белчев. И това ако не е признание за провал, здраве му кажи. Ако държавата ти е тип-топ, както се биеш в гърдите, за какъв рестарт говориш?! Ще напускаме ЕС и НАТО ли? Ще изграждаме аграрна утопия като Пол Пот? Или ще връщаме Член 1?

Загрижил се Бойко за съдебната система. Щял да трансформира Висшия съдебен съвет, да им е по-комфортно на магистратите. Същия съвет, където нахлу по време на заседание с прочутия си шлифер и пяна на уста, крещя и демонстрира истинското „разделение“ на властите в нещастната ни страна.

И за младите протестиращи се загрижил. Олигарсите им задигнали протеста.

Щял да намалява броя на депутати наполовина. Това наистина ще се хареса на много хора, но целта на Бойко е да се хареса на точно определени – тези, които биха гласували за партията на Слави Трифонов. Неговите фенове така или иначе приемат безкритично всяко решение.

Знаем, че този човек болезнено желае да бъде харесван, уважаван и признат за голям държавник. Затова и избягва преки словесни двубои с опоненти или недолюбващи го граждани. Когато самочувствието му е наранено, бърза да се обгради с феновете си. Затова и спретна напълно безсмислената Национална конференция на ГЕРБ в София Тех Парк. Не за друго – само и единствено да бъде аплодиран. И очаквано си получи дозата уважение с възгласите „Бойко, Бойко!“ и истеричното „Неееее!!!“, когато вметна за възможността да подаде оставка.

Този човек иска рестарт на провалената система, която олицетворява. По същия нахален начин, както го стори върхушката на БКП след 10 ноември. Амалгамата от нахалство и неадекватност става опасна. Експерименти със собствения си народ са правили много диктатори. Но през 2020 г. ни иде малко в повече. Борисов става опасен за държавата и някой час по-скоро трябва да му отнеме печата от канцеларията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ