Борисов с две основни опции, решението идва скоро

Бойко Борисов

Политологът Георги Киряков смята, че пред Бойко Борисов очевидно има две ядрени опции – да подаде оставка и да хвърли някаква много значима за българското общество тема. В предаването „Денят ON AIR“ по Bulgaria on air той посочи, че искането за намаляването на депутатите не е отсега.

„ГЕРБ посегнаха към тази опция чисто политически, за да спечелят някакво време за нещо – оставане във властта. Бойко Борисов е категоричен победител с това предложение за нова Конституция“, отбеляза той.

Политологът коментира, че прави лошо впечатление, че не се знае кой е писал проекта и защо са допуснати грешки в него, като тази с описанието на герба на Република България.

„В проекта не е променено и описанието на герба. Как тази Конституция се появи от нищото? Не се прави така политически. Не е това държавническо поведение, както се опитват да вменят на Бойко Борисов. Остава основният въпрос – кой и как е писал Конституцията?“, отбеляза Киряков.

Според политолога трябва да се види и кой ще подкрепи идеята за свикване на Велико Народно събрание.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ