Кошлуков ще се спасява с Орлин Горанов и Митко Павлов

Емил Кошлуков, Мартин Карбовски

БНТ въвежда нова програмна схема от 8 септември. В нея ще има нови предавания, две от тях ще водят Орлин Горанов и Митко Павлов. В програмата се включват нови формати за международни новини и предаване за регионите в страната. Планирани са нови слотове за филми и сериали.
Част от предаванията са обновени, а други ще се показват в различни часове. Предаването „Вяра и общество“ остава в програмната схема.

„Новата програмна схема е разработена на база проучвания и анализ на предпочитанията на лоялната аудитория на БНТ“, пише в прессъобщение от обществената телевизия.

„Заимстван е и опитът в програмирането на обществените телевизии в някои от най-големите пазари в Европа.“

Според генералния директор на БНТ Емил Кошлуков, новата схема е била „огромно предизвикателство, защото БНТ е обществена телевизия и трябва да предлага съдържание за всички обществени групи“, но „търсенето е в посока на развлекателни предавания, които изискват значителни ресурси, с каквито обществената телевизия не разполага“.

„От есента ще засилим собственото съдържание, разчитайки основно на опита на колегите новинари, както и на нашите кореспонденти и регионални центрове“, казва Кошлуков, визирайки новите предавания за международна и регионална политика.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ