Акад. Марков: Не може на Шипка да се поставя политически надпис!

Георги Марков

„Категорично не одобрявам вандализма на Паметника на свободата, не може върху него да се поставя политически надпис“. Това каза историкът акад. Георги Марков пред „Фокус“ във връзка със спускането на транспарант с надпис „Оставка“ от северната фасада на Паметника на свободата на връх Шипка.

„Не бива на връх „Свети Никола“ да се стига до това политическо противопоставяне, интригантство, защото не може да поставяш на този свещен паметник политически надпис. Кому искат оставката? То ясно кому, но защо там я поставят? Категорично не одобрявам този вандализъм“, посочи акад. Марков.

„Бях на 3 март, когато се протестираше срещу правителството на Орешарски. Той се яви горе на върха, държа слово, но имаше една група, която непрекъснато го хулеше и ругаеше. Тогава изказах мнение, че не бива на този свещен връх да проявяваме своите политически пристрастия и противоречия. Същото ще кажа и за този поставен надпис „Оставка“. На Шипка трябва да бъдем поне обединени. На други места има достатъчно разделение. Липсва ни единение на нацията и това се задълбочава, което е във вреда на всички“, каза още акад. Георги Марков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ