„Тези, които ги е страх от Бойко, ще избягат при Цветанов! Той обаче няма шанс срещу Борисов“

бойко борисов, цветан цветанов

Прекалено малко време мина от оттеглянето на Цветан Цветанов от ГЕРБ, за да могат избирателите да го разграничат от премиерската партия и той да извоюва част от подкрепата, на която се радваше ГЕРБ. Това смята Михаил Кръстев от Института за дясна политика.

Пред Bulgaria ON AIR той коментира, че Цветанов трудно ще направи пробив на предстоящия вот през март. Михаил Кръстев посочи още, че от ГЕРБ опитват да задържат твърдия си електорат и това е причината правителството да не подава оставка

Подобно мнение изрази и политологът Христо Панчугов.

„Изглежда е забравил всички скандали, които съпътстваха неговото оттегляне. Потенциалът на партията му ще зависи от това до каква степен различни структури на ГЕРБ се чувстват застрашени. До каква степен хора по места ще смятат, че политическото им бъдеще не е в ГЕРБ“, анализира той.

„Минахме през няколко мандата, в които рейтингът на Борисов не можеше да бъде засенчен от нито един скандал. Това вече далеч не е така. С напредването на протеста Бойко Борисов изглежда все по-зависим от различни фактори“, каза още Панчугов.

Бойко Борисов и Цветан Цветанов се разделиха след скандала с Апартаментгейт. Вторият човек в ГЕРБ накрая напусна партията и обяви, че ще прави свой политически проект, като първо създаде Евро-атлантическия център за сигурност. Днес Цветанов обикаля страната, за да изгражда своите структури. Борисов пък консолидира партията преди идващите парламентарни избори през март догодина. Той има за задача да мобилизира ГЕРБ на фона на продължаващите с месеци антиправителствени протести. А засега управляващите няма да подават оставка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ