ГЕРБ няма да сваля Радев с импийчмънт, а с избори: Пада от власт и всичко е точно!

румен радев 2

Ключът за решаването на кризата ще бъдат президентските избори, не парламентарните. Tова коментира депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред Дарик радио, намеквайки, че този път партията ще се бори здраво и няма да отстъпва втори мандат на Румен Радев.

По думите му, политическа криза има, когато не могат да функционират институциите, а общественото напрежение е резултат от политическата криза.

„Нашият проект за нова Конституция е част от процедура за свикване на ВНС“, отбеляза Биков, но добави, че със сигурност ГЕРБ няма да успее сама да напише Конституцията, сама да я приеме. Тук въпросът е кои партии искат да има ВНС, кои не искат“, посочи той.

Тома Биков коментира, че според него няма нужда от нова Конституция, а от промени в старата.

„Президентът Радев имал конституционни промени, но не ги предлага сега? Кога ще ги предложи, когато дойдат БСП на власт ли, попита депутатът от ГЕРБ и коментира, че президентът е разрушил възможността си на медиатор между основните политически и обществени сили, каза той.

По думите му в момента сме в предизборна кампания, а протестът е част от тази предизборната кампания.

Според него протестът не идва в момент на политическа криза, а се опитва да предизвика политическа криза.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ