Тази секретарица така добре въртеше кабинета на Цветанов, че стана шеф на държавнното РВД

20

Зададохме един и същ въпрос на активни членове на ГЕРБ: „С какво ще остане в историята на ГЕРБ Цветан Цветанов?“ – С безобразните си назначения на кумици и приятели по високите върхове на държавата, бяха категорични в отговорите си партийците на Борисов.

Днес повечето от хората на Цветанов са изхвърлени от партията лично от Бойко Борисов.

„Всеки ден се кръстим и с двете ръце, че господин премиерът най-после си отвори очите за своеовлията на Цветанов“, споделя активистка от Велико Търново и се кълне, че години наред приближените на втория в ГЕРБ са дерибействали над тихите честни хора в партията. Жената уточнява, че в този регион партийците наричали „шефа“ Цветанов, а не Борисов – и това по лично Цецово настояване.

Според слуховете новите републиканци умират от страх, че техният създател Цветанов ще ги хвърли на кучетата, ако не подкрепят публично обреченият му проект. Все пак те са отлично запознати с кръвожадния нрав на бившия физкултурник да напада на личностна основа всеки, който не е съгласен с политиката на присвояване.

Хората на Цветанов в ГЕРБ имат отличителни характеристики, по които си приличат и няма как да бъдат сбъркани – парадират със съмнителни човешки качества и липса на квалификация, но пък за сметка на това са талантливи схемаджии и са убедени, че освен умни са и красиви.

Сред първенците по „Цветановищина“ е Десислава Замфирова – уволнена от Бойко Борисов през 2017 година. Цветанов я поставя на пост секретарка на премиера в Министерски съвет в последните два мандата и секретарка на Бойко Борисов в Централата на ГЕРБ. В замяна Десислава, която е от най-верните хора на Цветанов, му предоставя охотно пълна информация за срещите на Борисов.

И как не? През 2008 година като „офис-сътрудник“ на тогавашния председател на ГЕРБ Цветан Цветанов Десислава Замфирова влиза в борда на директорите на общинско дружество „Пазари Север“, което предизвиква огромен скандал поради липсата й на експертиза. Докато Цветанов е кмет по сигурността в Столична община, Замфирова е негов старши-експерт.

Чак 9 години по-късно Бойко Борисов бива уведомен, че „неговата“ секретарка е в борда на директорите по усмотрение на втория в ГЕРБ и през май месец 2017 година я уволнява от Министерски съвет. Освободена е и като управител на общинското дружество „Пазари Север“.

Секретарката с бляскава кариера постига върха в кариерата си като бордовик в тричленния управителен съвет на държавното предприятие Ръководство въздушно движение (РВД) – без да е пилот, диспечер или с каквато и да било квалификация по специалността. Но пък е пратена там от Цветанов!

В отчета на държавното предприятие за 2014 година е документирано, че между трима души са разпределени 521 хиляди лева – един от тези късметлии е Десислава Замфирова, секретарката на Цветанов.

Замфирова също като своя началник придобива скъп имот от „Артекс“ в столичен квартал. По данни на отстранения кмет на район „Младост“ елитната фирма продавала при цени 2000 евро на квадрат. Документът от Агенция по вписванията на името на бившата секретарка взриви общественото пространство, защото апартаментът й е бил вписан с квадратура 2 пъти по-малка от гаража й!?

Ето такива са „честните и добри“ хора, които в неделя Цветанов похвали, че избагали от ГЕРБ, за да станат членове на новата му бутикова партийка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ