И Софиянски се отказа от Васил Божков: Не съм го виждал! Той ли е шеф на протестите?

стефан софиянски

„Не знам дали Васил Божков ще се връща от Дубай, не сме се чували от 2 – 3 г.“. Това каза бившият служебен премиер и бивш кмет на столицата Стефан Софиянски пред БНТ. Припомняме, че дъщеря му Ива е съпруга на сина на обвиняемият бизнесмен Васил Божков – Антон.

„Не сме се чували отдавна, той беше в друга среда – в средата на сега властващите, а аз съм бил трайна опозиция. По тази линия си имахме различия“, каза още той. Във връзка с твърденията, че протестите са платени, той обясни, че ако се разсъждава по тази линия, то ще се загуби основата на протестите, а то е чувството на хората, че няма държавност“.

Преди няколко месеца Специализираната прокуратура публикува  четири записа, в които става ясно, че Васил Божков е готвил щаб на протеста и планувал да съветва президента Румен Радев за съставяне на служебно правителство. Запитан за това, Софиянски отговори: „Не искам да влизам в детайли. Така ще обвиняваме всички.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ