ГЕРБ разобличи БСП: Единственото, което ви интересува в момента, е да вземете властта!

Даниела Дариткова

Парламентарната група на ГЕРБ застана плътно зад председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. От името на групата нейният шеф Даниела Дариткова прочете декларация, в която разобличи социалистите и констатира, че техните аргументи за оставката на Караянчева са несъстоятелни.

„Това не са аргументи. Това по-скоро отново е опит да се отклони вниманието на българските граждани и да се отнеме парламентарно време. Употребата на парламента за теснопартийни интереси не е инвестиция с дългосрочен дивидент“, категорична беше шефката на депутатите от ГЕРБ. „С какво право искате оставката на председателя на НС“, възмути се тя.

„Единственото, което ви интересува в момента, е да вземете властта“, обвини Дариткова по адрес на социалистите.

„Демократичният начин да се оцени мнението на народа е да се проведат редовни парламентарни избори. Всяко друго изказване на мнение от страна на българските граждани е по-скоро претенция без да има реални основания, добави още председателката на групата на ГЕРБ.

Тя попита с какво право социалистите искат оставката, предвид че са отсъствали от заседанията на парламента 3 месеца.

„Какъв авторитет да има Народното събрание, след като 3 месеца бяхте в нелегалност и отсъствахте от заседанията на парламента. Опозицията смята, че е ненужна за парламентарната дейност. В момента не участвате в заседанията на председателския съвет, криете се сутрин по ъглите и се регистрирате, само за да можете да прочетете някоя декларация и да си осигурите надницата за деня“, атакува Дариткова.

„Това е демонстративен знак срещу демокрацията. Чувала съм изказването, че демокрацията много ви е отнела, явно за тези 30 г. не сте разбрали, че демокрацията изисква освен управляващи, да има конструктивна алтерантивна опозиция, която не само да присъства физически“, заключи депутатката от ГЕРБ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ