Жаблянов: Само болестта на Нинова ли е причината за безотговорното отношение към държавата?

Валери Жаблянов

Никой не поставя въпроса на депутатите от БСП как се регистрират и не се регистрират. Къде е отговорността на ръководството на парламентарната група? Само болестта на г-жа Нинова ли е причината за безотговорното отношение към българската държава, институциите и това, което се случва в болниците? Това каза отцепилият се от парламентарната група на БСП и вече независим депутат Валери Жаблянов пред журналисти в парламента. Поводът за думите му е днешното пленарно заседание, което бе закрито, след като се оказа, че в залата няма достатъчно депутати за кворум, а пък парламентарната група на БСП вече втори месец отказва да се регистрира.

Работата на българския парламент е на практика блокирана във време, в което българските граждани, държава и институции се нуждаят от законодателство, политическо ръководство, подкрепа. Определяме поведението на ръководствата на големите парламентарни групи като безотговорно към държавата и към гражданите, защото в тези времена трябва да бъдат откроени основните въпроси, които вълнуват всички – сигурността на семейството, на отделния човек, на гражданина, за неговата работа, за лечението. Ако на тези въпроси българската държава и българският парламент, управляващото мнозинство и опозицията не намерят съвместно отговора, то те наистина не заслужават да представляват българските граждани, коментира Жаблянов.

Изразяваме нашето най-дълбоко съжаление, че парламентът беше докаран до състояние, в което никой не може да каже дали работи или не работи. Никой не поставя въпроса на депутатите от БСП как се регистрират и не се регистрират. Къде е отговорността на ръководството на парламентарната група? Само болестта на г-жа Нинова ли е причината за безотговорното отношение към българската държава, институциите и това, което се случва в болниците? И че всичко, което се случва в болниците е свързано не просто със здравеопазването, а и с институционалния и законов ред в държавата. И че този тип поведение разрушава устоите на държавността, към която всички уж се стремят. Изразяваме нашето най-дълбоко несъгласие с това поведение, допълни още той.

Отцепилите се от БСП депутати поискаха и от шефката на парламента Цвета Караянчева от промените в Кодекса на труда, които трябваше да се гледат днес, да бъдат оттеглени предложенията извънреден труд да може да се дава до 300 ч. годишно, както и това сумираното изчисляване на работното време да се прави за 12-месечен период.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ