Фандъкова разкри важна информация за коронавируса в София

йорданка фандъкова

Най-голямата ни задача е животът на хората, увери столичният кмет Йорданка Фандъкова. Откриването на допълнителни легла в общинските болници е неиното желание.

За съжаление това е безпрецедентна криза, която се случва навсякъде. Следим внимателно числото на хоспитализирани. Ние имаме една даденост – здравната система в нашия град, каза Фандъкова.

Лятото насочихме усилия за снабдяване на всичко, което е необходимо. За съжаление не можем да ги снабдим с хора, посочи още тя.

Кметът на София каза, че вижда, че има план за действие. По думите й е важно най-вече да имат възможност да се лекуват и хората с други заболявания.

Ситуацията в София е усложенана, за радост има едно стабилизиране на новозаразените. Първото звено са общопрактикуващите лекари. Те получиха и финансов стимул. Създаването на звената в ДКЦ-тата е, защото имаше някакво разминаване с болниците.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ