ВМРО категорично няма да подкрепи критерия за детските надбавки

искрен веселинов

Ние не заплашваме, че няма да подкрепим критерия за детските надбавки, ние категорично го казваме. Това каза пред БНТ зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Ние категорично казваме, че няма да подкрепим отмяната. Внесли сме текст с поправка на закона, според която изобщо да отпадне подоходния критерий, подчерта Веселинов.

По думите му, за пореден път се връщаме в една обречена парадигма от 15 години, в която пари има само за маргиналните слоеве и за децата на тези, които не си плащат доходите.

Въпросът има две решения – едното е да падне подоходното ограничение за получаване на детски и второ – така нареченото семейно подоходно облагане, при което семействата да могат да получат облекчения, когато попълват данъчните си декларации за следващата година. Държим всяко българско дете да получава държавна подкрепа, категоричен е депутатът. Относно напрежението в коалицията, Веселинов заяви:

Като депутат от ВМРО аз не се чувствам добре, мисля че това е един от многото примери как не се прави политика и как не се изграждат отношения. Това е поредния пример за изцяло сбъркани приоритети. Някой ако иска да променя нещо, нека г-жа Менда Стоянова да се събере Коалиционен съвет. Това е редът в коалицията. Решението за отмяна не е коментирано нито с нашата квота, нито със Съвета на коалицията, подчерта Веселинов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ