Медицинска сестра наруши забраните, разказа за ада – COVID-19: Пациентите падат и там си остават!

Коронавирус

Медицинска сестра наруши етикета, забраните и мълчанието, за да разкаже на обществото, какво означава да си на първа линия в борбата с коронавирус заразата. Лейси Гуч е сестра от американския щат Небраска, е в челните редици на борбата срещу коронавируса всеки ден, пише NebraskaMed.

„Току-що завърших третата си 12-часова смяна тази седмица, изтощена съм“, казва медицинската сестра, докато по лицето й се виждаха следи от нейната защитна маска и други защитни средства.

Както казва, тя никога не била виждала толкова спешни интубации на пациенти в кариерата си.

„През живота си не съм виждала толкова болни хора. Те падат толкова бързо. Най-тъжното е, че не мога да помогна на всички веднага, защото първо трябва да се погрижа за всички предпазни мерки. И това са хора, които се нуждаят от помощ едновременно и за съжаление не получават необходимите грижи, които заслужават. Но с короната това е невъзможно. Първо трябва да защитя себе си и другите пациенти. „Аз съм твърде уморена„, казва тя.

Сестрата казва, че в началото е имало екип, който е лекувал само заразените с коронавирус, но сега всички работят.

„Мисля, че сега имаме около 10 ковид отделения и едно от тях обслужва само онези, които не могат да излязат, това е място, където те умират, за съжаление“, добави тя. Сестрата също отбелязва, че няма достатъчно медицински персонал, който да се справи с толкова голям брой пациенти.

Повече от 11,6 милиона души са заразени с коронавирус от началото на пандемията в САЩ, а близо 255 000 души са починали в резултат на вируса.

Припомняме Ви, че в България положението също е тежко, като минахме 100 000 болни още преди няколко дни и за съжаление гоним цифрата от 5 000 жертви заради вируса.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ