Проф. Иво Петров: Ще Ви разкажа за последните мигове от живота на проф. Чирков

проф. д-р Иво Петров

„Всички ние, които успяхме да се докоснем до гигантския дух на проф. Чирков, скърбим за него. Той беше един гигант във всякакъв аспект“.

Това заяви кардиологът проф. Иво Петров, който е ученик на вече покойния проф. Александър Чирков.

„Той помагаше дори и финансово на пациенти и семействата на пациентите. Този дух на помощ от страна на лекар към пациент той пренасяше във всякакъв аспект.

Беше типичен човек, който е склонен да се раздава“, разказа проф. Петров.

„Видяхме се последно преди около 1 месец и говорихме за неговата мечта. Той в последните 5-6 години говореше за мечтата си да създаде нова болница. Всички знаем за този проект във Варна, за който отдавна търсеше средства.

Винаги сме били добри отношения аз като ученик, а той като гигант.

Той е боготворен от хиляди. Даваше консултации до последно. Преди няколко дни дойде пореден пациент, насочен от него след консултациите, които той е провеждал.

Беше активен до последните си дни, което е характерно за будните, търсещите духове“, разкри кардиологът.

„Не се разбра каква е причината за смъртта му, той е починал в съня си. Предишният ден е имал температура и леко неразположение. За последно е говорил с проф. Камбуров“, завърши с мъка в думите той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ