НФСБ: Всички затворени обекти да получат 80% от оборота си за миналата година

Валери Симеонов

80% от оборота си за миналата година да получат като финансова компенсация всички затворени търговски обекти и фирми обекти, предлагат депутатите от НФСБ. Хората на Валери Симеонов предлагат това да замени прилаганата сега мярка 60/40.

„Има съгласно решението около 400 милиона заделени като компенсаторни финансови средства. Добре би било те да бъдат този път добре насочени по отношение на бизнесите, които са с ощетени функции. Както казах, това са туризмът, ресторантьорството, заведенията за развлечение и за хранене, транспортът, съответно фитнесите, търговските обекти в МОЛ-овете, които са принудени да затворят, за да бъде държавата фактически партньор и съпричастна с щетите, които са нанесени“, разясни предложението пред медиите Валери Симеонов.

Според него обявените днес мерки трябва да са още по-строги и да обхванат посещенията на паркове, градини, междублокови пространства, басейни и пътуванията с влакове.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ