Румен Радев се отказал от партия, бори се за втори мандат

румен радев 2

Президентът Румен Радев през последните няколко седмици буквално слезе от сцената и се скри за кулисите. Този ход обаче има своето логично обяснение. Стана ясно, че държавният глава твърдо се е отказал от идеята да поведе своя партия, пише lupa.bg.

Това било негово лично решение и не било съгласувано с никой от политическите му съветници. Публична тайна е, че на „Дондуков“ 2 отдавна има сериозно напрежение, защото Румен Радев е изолирал всички покрай себе си.

„Решенията се взимат само от фуражките. Основният проблем на Радев е, че му липсва политическото мислене“, коментираха пред Lupa.bg запознати.

В продължение на цяло лято мозъчният тръст около Румен Радев кроеше планове какъв е най-печелившият ход на президента оттук нататък с оглед на динамичната политическа обстановка. Той остана единственият политик у нас с относително непокътнат от кризата рейтинг и това му даде надежда, че поведена от него партия може да превземе властта.

Според слуховете, които упорито се носеха месеци наред, президентският проект се движел от главния секретар на президента Димитър Стоянов от една страна и от журналиста Мартин Карбовски от друга.

Първият представлявал Румен Радев, а вторият отговарял за контактите с различни граждански организации. Всъщност, именно „заварката” между Карбовски и президента била в основата на публичната атака срещу журналиста от името на плеймейтки и други медийни звезди.

Шумният секс скандал около Карбовски и Мегз обаче принудил Румен Радев да каже „стоп” и да направи преоценка са ситуацията.

В скандалните смс-и между журналиста и плеймейтката, станали публично достояние, се открои следната реплика на Мегз: „…Лично съм присъствала на телефонни разговори, в които един от най-големите критици на правителството се уговаря за срещи с президента. А после се хвали пиян – колко пари му взима и как той създава и руши имиджи в тази държава“.

Освен това хората на Радев вече се убедили, че създаването на партийни структури по места не е никак лесна работа и победата на изборите въобще не е в кърпа вързана. Особено след новината, че

Слави Трифонов, Мая Манолова и Отровното трио ще работят в комбина на изборите.

Това изключително много ще раздроби гласовете на парламентарните избори и нито една политическа формация няма да може да разчита на сигурен успех. Ето защо Румен Радев избрал другия вариант – да използва изграденото до момента за издигането му като независим кандидат-президент за втори мандат.

„Явно Радев вече е разбрал, че на Корнелия Нинова и БСП към момента не може да се разчита”, коментираха пред Lupa.bg стари социалисти.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ