Партията на Цветанов оказва натиск върху независимата КПКОНПИ: Бранят схема за източване на пари

Цветан Цветанов

„Републиканци за България“ на изгонения от ГЕРБ за далавери Цветан Цветанов излязоха с позиция, в която обвиняват независимия орган КПКОНПИ в политически интереси във връзка с изнесените данни от институцията за конфликт на интереси на областния координатор на партията на Цветанов Атанас Камбитов. Всъщност декларацията на цветановите хора е вид политически натиск върху независимия антикорупционен орган! Припомняме, че вчера КПКОНПИ наложи санкции за около 100 хил. лв. на бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов за това, че е сключил сделка със самия себе си на стойност от 80 000лв.

Проверката срещу него е започнала през 2019 г. след сигнали от орган на съдебната власт. Става дума за фирмата “Старт” 2015 ЕООД. Нейн управител и собственик е Румяна Шекерлийска, която през 2014 г. купува от Камбитов имот в курорта “Св. Влас”. От 25 септември до 3 октомври 2017 г. собственик и управител е бившият кмет. Тогава той провежда общо събрание на дружеството и разпределя на себе си 79 800 лв. дивидент. Парите са му платени от Шекерлийска, която е счетоводител. В същия ден кметът продава дяловете си, управител става жената, изплатила дивидента. Три години по-късно – през септември 2020 г., в собствеността на дружеството са вписани промени. Негов собственик вече е фирмата “Старт Груп 2020”, в която пък съдружници са Камбитов и дъщеря му, съобщи КПКОНПИ.

След всички тези факти и проведеното разследване от страна на съдебната власт интерес пораждат думите на разследвания за имотна измама Цветанов: Ние от „Републиканци за България“ сме убедени в невинността на г-н Атанас Камбитов. Атаката срещу него очевидно е политическа и има за цел да окаже натиск преди предстоящите избори”.

Дали пък тази възторжена защита и политическа намеса в работата на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество не е свързана със страх от излизане наяве и на други сделки свързани с тясното обкръжение на „републиканците” се питат жители на Благоевград.

Както съобщихме по-рано Атанас Камбитов винаги е бил известен с близостта си до лидера на „републиканците“ Цветан Цветанов. Жители на общината твърдят, че сделки, осъществявани от Атанас Камбитов, са били тясно свързани с неговия политически гуру, а именно изгоненият заради далавери от ГЕРБ Цветанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ