Тежък разкол сред червените: Радев овладява БСП отвътре. Омайва кметове, за да го вдигнат за нов мандат въпреки Нинова

корнелия нинова, румен радев

Тежък разкол цари в БСП след участието на Корнелия Нинова в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов“, съобщиха притеснени източници от левицата. Повод за раздора станали думите на БСП лидерката, че е твърде рано да се каже дали президентът Радев ще бъде подкрепен за втори мандат.

Силно разтревожен от това изказване Радев започнал ударно да привлича червените кметове през главата на лидерката на партията. Обещавал им власт , финансови облаги и апетитни постове при нов негов мандат, пише vestonosec.net.
Първият, който се е оплел в мрежата на жадния за власт президент е Пенчо Милков от Русе, който с свое интервю днес заяви:

Не виждам пречки Румен Радев да бъде подкрепен за нов мандат – той остана верен на принципите, които заяви през 2016 г., и върна авторитета на президентския пост.

Според запознати Радев отдавна си давал сметка, че Корнелия дава заден по отношение на неговата кандидатура и затова вече бил твърдо решен да превземе партията отвътре, байпасирайки тежко водачката на социалистите. Залогът бил голям, защото съпругът на Деси Радева знае, че без подкрепата на БСП явяването му на избори е химера.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ