Огромна радост в семейството на Милен Цветков

Милен Цветков

Огромна радост в голямото семейство на загиналият при трагичен инцидент тази година Милен Цветков.

Световни успехи в модата жъне племенницата на известният журналист – Ема Чопова, съобщават от ПИК. Младата дама притежава собствен бранд в колаборация с англичанката Лаура Лоуена, като двете дизайнерки привлякоха вниманието на „The New York Times“.

Студиото на 28-годишната Ема и бизнес партньорката й се намира в Саут Бермондси, Лондон. Двете дизайнерки решават да се коалират в общ бранд – „Chopova Lowena“, почти веднага след първата им среща в бакалавърския курс по мода на „Сентрал Сен Мартинс“ преди 9 години.

„Свърза ни любовта към полите“, казва Чопова пред третия по популярност вестник в САЩ. Изданието посвещава специална статия на българо-английския тандем преди няколко месеца, а преди дни и „The New York Times Style Magazine“ разказва за нетрадиционните им модни хрумки.

За авангардните си поли племенницата на покойния журналист и Лоуена черпят вдъхновение и от традиционните за България носии, като ги пречупват през призмата на модата в 21 век. Облеклата на Ема и Лаура много бързо са забелязани за световния моден пазар и само в рамките на една година от основаването на „Chopova Lowena“, луксозният електронен магазин „Matchesfashion.com“ започва да предлага полите на марката. А първата им бутикова колекция от 30 броя била разграбена само за ден. Дизайнерките използват тъкани, много от които се доставят от цяла България.

Горда с успехите на Ема зад граница е единствената законна съпруга на Милен Цветков – Дана Начева. „Прекрасно е когато млади хора и таланти успяват да наложат своята визия и упорития им труд е възнаграден на световно ниво! Ема е племенница на Милен Цветков и нейните усилия да покаже българските традиции, пречупени през призмата на съвремието, са зашеметяващи“, възхитена е Дана.

За постиженията си в модата, през пролетта Ема Чопова бе първият български дизайнер, номиниран за престижната награда на LVMH – отличия, основани от Делфин Арно, изпълнителен вицепрезидент на „Лиу Вюитон“. Наградата се връчва от 2013 г. насам и има за цел да отличи и подкрепи млади дизайнери от цял свят.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ