Павел Вълнев финансирал и Слави Трифонов

евгени димитров, слави трифонов

Зам.-председателят на „Републиканци за България” Павел Вълнев, който повече от десет години развива крупен бизнес в Америка, е спонсорирал турне на Слави Трифонов.

Това стана ясно от гостуването му в предаването на Миролюба Бенатова вчера вечерта. Въпросното турне се е състояло през 2010 г., но Вълнев не е бил поканен от шоумена да стане част от партията му.

„Не мисля, че Слави е подготвен като политик колкото Цветанов“, смята бизнесменът.

Павел Вълнев обаче отрече някога да е финансирал партия ГЕРБ. Сега той е убеден, че след 30 години преход най-накрая трябва да се направи нещо, той да приключи. „Необходима е промяна и алтернатива”, посочи той. Смята, че

той самият е подходящ, защото е с много добър профил – млад и успял бизнесмен на 41 години.

„Успял човек съм в силно конкурентна пазарна икономика. Не говоря за хора в България. Идвам от някъде, където има работещи институции, икономика и съм постигнал резултат. На такава възраст съм, на която имам и енергията, и опита, който бих могъл да предам тук. Сам не бих могъл да оправя нещо тук – не съм нито месия, нито гений, но искам да направим така, че да увлечем младите хора, да дадем пример те да се включат в управлението на страната, както и да привлека повече успели хора в чужбина и в момента правя точно това. Създаваме мрежа от успели хора, те се свързват с мен и започваме да си комуникираме“, разказа той.

Павел Вълнев се доверил на Цветан Цветанов и му вярвал, защото имал възможността да го опознае. „Той е работохолик и държи на семейните ценности”, аргументира се милионерът. „Опитваме се да привлечем младите хора да повярват в нещо ново, алтернативно. Тук много се говори за Цветанов.

Републиканци за България не е партията на Цветанов. Партията е структурирана по много различен начин. Най-голямата грешка на партиите е, че са лидерски“, подчерта Вълнев.

Той посочи, че иска да размие хегемонията на ДПС. „Това, което видях и лятото, и сега по време на обиколката ни с Цветанов в Родопите изобщо не ми хареса. Хората там са мачкани – от една страна от ГЕРБ, от друга от ДПС. Една от причините г-н Цветанов да излезе от ГЕРБ е точно ДПС, след неговото напускане те овладяват ГЕРБ, особено в смесените райони. Този процес може да е стартирал по-рано, но той не е участвал в тези зависимости“, убеден е съпартиецът му.

Според Вълнев в България няма работещи институции, освен президентската. „На практика нямаме парламент, който да кове закони, той е подвластен на изпълнителната власт“, коментира бизнесменът.

Той обясни, че за финансирането на партията далеч не били необходими много пари. „Не знам какво си представяте в издържането на една партия –

след март месец не се съмнявам, че ще сме вътре в парламента и ще имаме субсидия и реално финансиране от държавата. За плакати и за билбордове колко пари смятате, че ни трябват реално“, риторично попита Вълнев.

„Не смятам да купувам избори“, категоричен е бизнесменът и зам.-председател на ПП „Републиканци за България“.

Павел Вълнев разказа, че не е заминал с пари в Америка. „Отишъл съм с 300 долара и както казах останахме нелегално. Да переш пари в Америка не мисля, че е много сериозно да се говори. В орбитата на пране на пари е укриването на данъци, а там са най-високите.

В Америка и холивудска звезда да си, и сенатор да си, и Тръмп да си – няма как да переш пари“, отсече той.

„ДПС си имат България, за да перат пари, защо им е да перат пари в Америка? Всички институции са техни. Ако искат, си имат банка, ако искат – фалират банка“, лаконично подхвърли Вълнев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ