Разкриха Румен Радев, разсекретиха избора му за премиер

Румен Радев

Президентът Румен Радев е имал избрано лице за служебен премиер в разгара на протестите през лятото, научи ексклузивно Lupa.bg.

Държавният глава е обявил в тесен кръг, че най-подходящият за поста бил бившият икономически министър Драгомир Стойнев, който сега се явява част от т.нар. мека лява опозиция в БСП.

По наша информация Стойнев, който е изключително на „ти“ със социалната сфера, бил калесван от „Дондуков“ 2 още през август в случай, че правителството на Бойко Борисов сдаде властта, да оглави служебен кабинет на президента. Какви совалки са правени тогава, източниците ни не разкриват, но са категорични, че разговори „на четири очи“ е имало.

Радев обаче и сега не се отказвал от идеята висшият бесепар да поеме руля на страната. Въпреки че перспективата за организирането на предсрочни парламентарни избори отпадна заради краткия времеви отрязък до редовния вот в края на март, главнокомандващият все още се надявал в случай, че мандатът се озове в ръцете на левицата, именно Стойнев да бъде предложен за министър-председател.

Приближени на соцлидерката Корнелия Нинова обаче разкриват, че тя никак не одобрявала подобен развой и все още настоявала, ако БСП спечели вота или съумее да състави адекватна коалиция с настоящата опозиция, включително с извънпарламентарните сили като платформата на Мая Манолова, партията на Слави Трифонов и евентуална формация на Отровното трио, именно тя да оглави бъдещ кабинет.

Освен това Драгомир Стойнев далеч не бил долюбван от Нинова поради известната му близост с нейния основен конкурент за поста миналия септември и отявлен критикар на новото ръководство – Кирил Добрев. Двамата били неразделни още от председателството на БСП на Сергей Станишев и Нинова била твърдо решена да заглуши медийните изяви на Стойнев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ