Здравният министър: Уточнихме как ще действаме с ваксинирането

Ангел Кунчев, Венцислав Мутафчийски, Костадин Ангелов

Уточнихме как ще действаме. До четвъртък ще се изготвят списъци с медиците от първа линия. След това ще се уточни логистиката и в понеделник ще се съберем, за да отчетем всички специфики на всички райони. Това заяви на брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, съвместно с директорите на шестте РЗИ-та, отговарящи за организацията по ваксинирането срещу COVID-19, във връзка с организацията по ваксинирането срещу COVID-19.

Той поясни, че докрая на годината ще бъдат сключени договорите за доставка на хладилниците, в началото на следващата те ще бъдат доставени. „Най-важното е, че първите хладилници необходими за посрещане на първата доставка на ваксини, са налични. Много е рано да се говори за отваряне на всичко от 21-ви декември“, обясни министърът на здравеопазването.

„Всички помещения, в които хладилниците ще се поставят, ще бъдат пригодени там, където е необходимо, за да влязат тези хладилници. В Бургас правят ремонт на помещението от петък. Вече са готови да го поемат. Навсякъде във всички РЗИ-та ще има фризери, където да бъдат разположени. Отделни малки хладилници, които да съхраняват ваксината, ще бъдат в мобилните екипи разположени“, допълни министърът.

„Разпоредил съм проверки навсякъде и ще се налагат сериозни санкции при неспазване на разпоредените ограничителни мерки. Има наложени санкции за неспазване на мерките в големи търговски вериги“, увери проф. Ангелов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ