Вътрешният министър Терзийски: Не можем да си позволим полицаи във всеки магазин

Христо Терзийски

„34-годишна жена, без криминални прояви към този момент. Характерното в този случай е, че тя не е прикрила лицето си. Задържана е за 72 часа и ще й се направят психилогични експертизи. Нямаме данни да има официална работа, оръжието е газово, което е и на нейн близък“, заяви вътрешният министър Христо Терзийски по повод опита за въоръжен грабеж в столичен хипермаркет.

Той допълни, че охранителя е ударен с твърд предмет от жената, като след това е направила опит да нападне касиерката. „Нашите данни от 2020 показват снижаване във всеки вид престъпна дейност, наблюдаваме същото ниво на домашното насилие. По отношение на измамите, бих искал да благодаря и на медиите, че дават гласност, защото вторият измамен дойде да ни сигнализира, защото е видял измамника“, коментира още силовият министър пред Нова телевизия.

Въпросният измамник скоро е излязъл от затвора и няма данни колко подобни измами с пенсионери е извършил. „Главният прокурор се разпореди парите да бъдат върнати бързо на потърпевшите“, допълни още Терзийски.

„Винаги икономическата ситуация в страната се отразява на криминогенната среда. Не можем да си позволим полицаи във всеки магазин. Предстоят празници и ние искаме да сме там, където има най-много вероятност за струпване на хора“, допълни още Терзийски и заяви, че част от търговските обекти са въвели добра организация, но въпреки това от началото на месеца заедно с РЗИ са проверени над 1900 обекта.

След 21 декември не започва нов живот и мерките трябва да се спазват. Всички наши служители ще са на работа, за да следят за мерките“, заяви още министърът.

Той припомни и за кампанията, която правят всяка година от МВР за децата на загиналите служители и призова всеки един, който иска да помогне да дари.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ