Лекари посочиха основната причина за повторно заразяване с коронавирус

4

Новините за коронавирусната пандемия ни заливат отвсякъде, а всеки изминал ден научаваме все повече за новия вирус, който блокира света.
Въпреки че все още няма лекарство-панацея срещу заразата, към този момент редица медикаменти помагат за борбата с него, а от края на този месец и началото на следващия и първите ваксини влизат в употреба за хората на първа линия.

Напоследък все по-често се коментира възможно ли е наистина да заболееш повторно от ковид. Отговорът се избистря с всеки изминал ден и все повечето хора, които свидетелстват за повторната поява на вируса в организма им.

Лекари посочиха кои са причините да хванете отново коронавируса и как е възможно да се предпазите от новата му поява.
Всъщност според тях това в повечето пъти не е повторна чисто нова инфекция, а не напълно излекувана стара, която заради не спазване на определени предписания се възпалява отново.

„Ако спрете терапията много рано, тогава болестта може да се завърне“, категорични са медицински лица.

Според специалистите много пациенти искат да бъдат изписани от болницата възможно най-бързо и да спрат да приемат лекарства, когато симптомите на заболяването изчезнат. Лекарите обаче отбелязват, че у дома също трябва да продължат да се спазват стриктните съвети на експертите.

„Има лекарства, които трябва да се пият един месец. Важно е да ги довършите до края. Вторият момент е, че трябва да наблюдавате кръвното си и да не забравите да направите още един тест две седмици, след изписването си от болницата“, казват лекари.

Те добавят, че по време на лечението и след напускането на болничното заведение е много важно да не настивате, да стоите на топло място и да не допускате да ви става студено.

Според тях е абсолютно забранено да се претоварва тялото с каквато и да е физическа активност, трябва да се следи кръвното налягане, да се хапват по-малко мазнини, пикантни, сладки и солени храни и да откажете за месец алкохола.

Лекарите предупреждават всеки да внимава, защото ковид носи тежки усложнения в работата не само на белите дробове, но и на черния дроб, сърцето, стомашно-чревния тракт, мозъка и нервната система.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ