Бойко Борисов на инспекция с Красимир Каракачанов

Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов е на поредна инспекция, този път с министъра на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

Двамата са в завод „Терем“, където се извършват ремонтни дейности на бойна техника.

„Крайно време е българската армия да стане основен потребител на нашето производство“, изразиха надежда пред премиера от завода.

„На танковете Т-72 ще бъде извършена модернизация. Ще бъде интегрирана нова система за управление на стребата и система, която има сателитна връзка. Има предупрежение и за облъчване с лазерен лъч“, запознаха още Борисов с работата, която се извършва по модернизацията на танковете.

„Колко работници има?“, поинтересува се Борисов. „200 души от Търговище и региона“, отговориха му от ръководството на завода.

Красамир Каракачанов пък обясни на примиера и какви са основните дейности, които вече са завършени и тези, които предстои да се реализират с отпуснатите от правителството 50 млн. лв.

„Краси, видя ли – толкова ни ядоха за тези кораби, адмиралът се усмихва. Важно ли беше вие, адмирали, моряци, всички плаващи, какво ни обяснявахте, защо са ни необходими тези кораби? Питат – най-важно ли е да купим кораб? Кажете какво ви говорят хиляди моряци, искам след това да чуят хората“, коментира и купените два минни ловеца от родните военно-морски сили.

„Тея, където ни критикуват, да бяха купили няколко през предишните десетилетия, сега да си замълчим“, обърна се към опозицията Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ