Кошмарни вести сполетяха Георги Христов за Коледа 2020-та

Георги Христов

Георги Христов направи доста тежко признание навръх Коледа и се върна назад в годините, за да си спомни най-тежкото си Рождество Христово – първото, което е посрещнал без майка си.

„През последните десетилетия оскотяхме. Забравихме какво е доброта, какво е съчувствие, забравихме да бъдем човечни. Щастието е друго нещо – то не е в парите, въпреки че те наистина дават сигурност за следващия ден“, сподели певецът в скорошно тв интервю. И добавя:

„Обичта е най-важната! Да предложиш безвъзмездно топлина… Обичта дори е по-важна от любовта, не че я отричам“.

Спомня си, че през детството Коледа е с аромата на двата вида баклави, които баба му правила – по нашенска рецепта и друга, характерна за гръцко-македонския край, откъдето е родът му.

За най-тежката си Коледа казва, че е първата без майка му. Убеден е, че човек трябва да забравя лошите спомени.

Георги Христов разказа още как авторите на текста и аранжимента на песента „Бог се роди, Коледо“ му забранили да изпълнява празничния хит, защото се скарали помежду си. Въпреки това обаче, той написал свои стихове и така песента отново оживяла за публиката.

Новият му албум се очаква да се появи през новата 2021-ва година, с който изпълнителят ще отбележи и своя творчески юбилей. Засега големия концерт в зала 1 на НДК е отложен за 4 ноември 2021 година заради коронакризата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ