Фандъкова с шамар за Румен Радев: Подхвърлянията му не отиват на президентска институция

Йорданка Фандъкова

Изцяло в правомощията на българския президент е да обяви датата за изборите. Надявам се г-н Радев по-бързо да обяви датата за изборите, защото подготовката трябва да започне, тъй като тя не е лесна. Това заяви пред Би Ти Ви кметът на София Йорданка Фандъкова на въпрос кога трябва да се проведат парламентарните избори у нас.

„Никой не се е готвил до миналата година за провеждане на избори в ситуацията на пандемия. Сигурна съм, че ще може да се реши как хората под карантина да гласуват“, коментира градоначалникът.

„Отдавна свикнахме с подобни подхвърляния от страна на президента. Той взима определена страна. Подобни твърдения и подхвърляния не отиват на институцията. Очаквам тези подхвърляния да продължат до изборите“, каза Йорданка Фандъкова по повод поредната атака на Румен Радев по адрес на премиера Бойко Борисов.

„Никога не сме разчитали на подкрепата на ДПС. Винаги сме били в коалиция с други партии“, отсече тя на въпрос дали ГЕРБ ще се надява на подкрепата на ДПС.

По думите й приходите на Столична община за последната година са намалели с 16 млн. лв.

„Надявам се да не се случи повишение на новозаразените след отварянето на детските градини и училищата за малките ученици. Важно е да не намаляваме вниманието си. Затова и призовах да продължи контролът за спазване на мерките и същевременно да се подготвим за ваксинирането“, обяви столичният градоначалник.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ