Кмет от БСП анатемоса Радев: Отиде в Калофер, за да ни цепи

Румен Радев

Войната между „Позитано“ 20 и „Дондуков“ 2 далеч не е приключила, въпреки опитите на шефката на червените Корнелия Нинова да възстанови моста за комуникация с президента Румен Радев преди парламентарните избори. До редакцията на Lupa.bg достигна сигнал, че Радев е влязъл в задочен конфликт с кметове на кметства в страната, заради свой съветник.

Става въпрос за бившия кмет на село Труд Николай Копринков, който от 2017 г. съветва държавния глава по вътрешната политика и гражданското общество. Той бил изключително близък приятел с кмета на Калофер Румен Стоянов, който пък е градоначалник на левицата от десетилетие и е шеф на Националното сдружение на малките общини. Вчера, на Йордановден, Радев проведе среща именно с това сдружение.

От другата страна на фронта пък стои Националното сдружение на кметствата чрез неговия председател – най-дълго управлявалия кмет – 44 години на село Брягово, Хасковско – Делчо Митев. Митев твърди пред колегите от Lupa.bg, че организацията, която представлява, е системно неглижирана от държавния глава именно заради неговия съветник.

„През 2017 г. правихме среща с Радев. Тогава там беше и Копринков, който поиска на срещата да дойде и Румен Стоянов, но аз отказах, защото година по-рано кметът на Калофер и негови приближени се държаха изключително грубо и непристойно с нас на друго обсъждане“, разказа Митев, който е член на БСП.

И добавя: „Подразни ни, това, че Радев не ни обръща внимание, въпреки че нашето национално сдружение е регистрирано преди толкова много години. Ние сме радетели на българщината, на това да има кметства“.

Той настоява за запазване на дипломатическите отношения в името и на запазването на малките населени места. Митев напомня, че макар той да е представител на Столетницата, в управителния съвет на сдружението има членове и на ГЕРБ, и на ВМРО, и на ДПС.

На въпрос дали Нинова го е накарала да започне залп срещу президента, кметът на Брягово бе категоричен: „Никой не ми се е обаждал, това е лично мое становище. 44 години съм кмет, от 1976 г., не съм си позволявал никой да ми диктува“, добавя огорченият от отношението на Румен Радев кмет.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ