Млада депутатка на Нинова я шамароса: Ръководството на БСП гарантира поредната ни загуба

Корнелия Нинова

„Всички ние, членовете на градския съвет, бяхме много изненадани от реакцията на хората от „Позитано“20, които огласиха своето решение първо през медиите. Според мен е немислимо втората по големина партийна структура на социалистическата партия да се хвърля умишлено в хаос непосредствено преди изборите“, заяви най-младата депутатка на БСП Теодора Халачева по повод поредните скандали в левицата.

Както стана ясно Корнелия Нинова поиска шефът на пловдивските социалисти Георги Гергов да бъде изключен от партията и това стана факт вчера. Късно във вторник вечерта пък червените в града под тепетата да се събрали и са реагирали остро срещу соцлидерката и нейните приближени.

Според Халачева месеци преди изборите е нужна стабилност, мотивация и организация, а не скандали, които да се разпространяват в медиите.
„Решението на ИБ на БСП е неоснователно и поставя редица въпроси пред цялата партия, не само пред нашата организация. То е демотивиращо за всички членове, защото поставя резонният въпрос – дали ИБ на БСП работи за спечелването на изборите, за консолидацията на партията или напротив. В нашата градска организация вчера взехме решение, че сваляме доверието си от Изпълнителното Бюро, защото според нас то не ръководи добре и адекватно нашата партия“, допълва Халачева пред novini.bg.

Според депутатката, ръководството на партията умишлено създава конфликти и то такива, които отслабват цялата ни организация.

„Ударът сега не е личностно срещу Георги Гергов, а срещу цялата ни Пловдивска структура, която на последните избори докара над 40 000 гласа за БСП. Затова хората ни са възмутени, изненадани, разстроени. Не смятаме, че в начина, по който се ръководи партията има бъдеще. Изключително съм възмутена, че в година, в която предстоят два важни избора, поведението на хората в ръководството гарантира поредна загуба за БСП. Това е предателство към всеки един от нас, социалистите, не само към партия“, казва още младата депутатка.

Тя допълви, че цялата организация в Пловдив реагира остро срещу вече възприетата практика от ръководството на БСП да съобщават решенията си през медиите и да всяват раздори и разделения в партията. „Ние сме обидени и потресени“, отсича Халачева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ