Дариткова категорична: Няма да променяме ИК, не правим безпринципни коалиции

Даниела Дариткова

Правомощията на президента се свеждат до това да определи с указ датата на изборите. В правомощията на законодателите е да внася промени в Изборния кодекс. Това заяви в ефира на Нова телевизия Даниела Дариткова, председател на ПП ГЕРБ в НС, след консултациите с президента вчера.

„Ангажимент е да разясняваме действащото законодателство и защо едно действие, като заснемана на броенето на бюлетините, не може да бъде осъществено. Всички съмнения за честността на изборите могат да бъдат отнесени към органите на съдебната власт“, каза още тя.

Два месеца преди избори не е добре да се променя изборното законодателство. Що се отнася до гласуването по пощата, тя заяви, че са се консултирали със специалисти и те са били категорични, че не може да се гарантира честността на вота. Същото важи и за електронното гласуване. Но въведохме машинното и върнахме възможността да се гласува и с хартиена бюлетина, каза още председателят на ПП ГЕРБ в НС.

„Ние не правим безпринципни съглашателства. Имаме програма, искаме да видим волята на българите такъв каквато е и тогава ще вземем решение. Ние нямаме политически врагове, а опоненти. Имаме решение на Национална конференция на ПП ГЕРБ да не се коалираме с БСП. Нямаме такова за ДПС, но коалициите, които правим се основават на обща програма и носим отговорност за решенията си. Показали сме това. В този Парламент сме търсили подкрепата в ДПС“, разясни още Даниела Дариткова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ