За 20 лева: Трима смазаха от бой болна 92-годишна жена

полицейска-кола1

Полицията Шумен разкри и задържа извършителите на грабеж – само 6 часа след жестокото посегателство над 92-годишна болна, както и над мъж на 61 г., който бил нает да я гледа.

Директорът на ОДМВР-Шумен Ялчън Расим и окръжният прокурор Маргарита Георгиева посетиха днес лично жертвите и ги успокоиха, че биячите им са в ареста, пише Glas.bg.

Сигналът за дръзкото посегателство бил приет в 03:45 часа на 13 януари, когато в полицията било съобщено, че в частен имот на ул. „Иван Вазов“ в село Велино, след взлом на дворна и входна врата са влезли трима мъже, които нанесли побой над обитателите.

Към адреса незабавно били насочени полицейски екипи и екип на Спешна помощ. Жертвите, които били много изплашени, разказали, че в жилището нахлули непознати, като единият от тях развъртял нож пред лицето на 61-годишния мъж. Нанесен му е и побой.

Влезли и в друга стая, в която пък спяла възрастната жена, като я ударили няколко пъти, в областта на лицето.

Апашите искали пари, но в къщата, в която жената живее при тежки битови условия, грабителите намерили едва 20 лева, грабнали ги и офейкали.

Проведени са незабавни действия за установяване на извършителите, като 6 часа по-късно, в полицейското управление е задържан 27-годишен криминално проявен мъж от Нови пазар.

Час по-късно са задържани още трима мъже – 23-годишният му брат, 44-годишен мъж от Шумен и 20-годишен с постоянен адрес в областния град.

Задържаните са криминално проявени – 27-годишният е известен на полицията с кражби, обсебване, проникване в чуждо жилище, осъждан е 8 пъти, като освен за кражби има присъди за нанесена телесна повреда и грабеж на мъжка чанта.

Брат му е автор на 11 кражби, телесна повреда по хулигански подбуди и унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

44-годишният шуменец е осъждан за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол над 1,2 промила и за присвояване на чужда движима вещ.

В досието си 20-годишният, роден в Бургас, но адресно регистриран в Шумен, пък има регистрации за унищожаване и повреждане на чуждо имущество.

Предстои повдигането им на обвинения, обясниха от прокуратурата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ