Кошмарни новини връхлетяха Гена Трайкова на 15-ти януари

Гена Трайкова

Новини, които ще бъдат възприети, като лоши от журналистката Гена Трайкова се разнасят из медийните среди.

Мераците ѝ да олющи новото ръководство на Би Ти Ви с поне 100 бона компенсация, са ударили на камък, съобщават колегите от „ПИК“.

След свалянето на бившото ѝ гадже Венелин Петков от поста му шеф на новините, блондинката е в изчаквателна позиция също да бъде натирена от медията, но вече трета седмица след рокадата успява да се задържи на позицията си – главен редактор.

Служителите в Малкото НДК недоумяват защо след отстраняването на Петков, дясната му ръка все още обитава кабинета си, въпреки че именно те двамата в комплект урониха достатъчно престижа на телевизията и е напълно логично с идването на новите собственици, чешката метла да помете и двамата.

Особено през миналата година чрез управлението си директорският тандем сътвори най-големите скандали с новинарската си политика, развихрила се около бягството на Васил Божков. Олигархът най-редовно ползваше ефира на телевизията като лична медийна платформа, заради което медията бе прекръстена на „Божков ТВ“.

След това ударно отразяваха метежите, дори когато по улиците имаше по десетина жълти книжки. Скандал избухна и покрай разкритията, че си измислят протести, което бе изпуснато в ефира от Канна Рачева. Всички тези гафове, разкриващи страховитите размери на задкулисието и манипулациите на ръководния дует сринаха тотално имиджа на медията.

С придобиването си на Би Ти Ви, новите шефове от Чехия предприеха спешни мерки, за да реанимират рейтингите и имиджа на първата частна телевизия, като промените започнаха именно от свалянето от власт на Венелин Петков.

Какво обаче все още задържа в медията Трайкова, която от началото на века бе дясна ръка на Петков до освобождаването му на 21 декември миналата година и лично той я насади на позицията „Главен редактор на Би Ти Ви Новините“?

Според запознати причината Гена вече да не е на трудовата борса, бил специфичният й договор с Би Ти Ви. Смята се, че Трайкова е била назначена в телевизията не по обичайния начин с обикновен трудов договор, а с договор за възлагане на управлението, наричан още мениджърски договор. Специфичното при него е, че се дължи обезщетение при предсрочно прекратяване на отношенията между двете страни.

Из частната медия упорито се мълви как Трайкова доволно потривала ръце, че покрай промените по високите етажи в Би Ти Ви поне ще опразни кабинета си с пълен джоб. Блондинката настойчиво се уговаряла при ненадейното си напускане да бъде овъзмездена с тлъста компенсация – поне шест месечни заплати с най-малко 100 бона.

Сметките ѝ обаче май ще излязат без кръчмар, тъй като ръководството на медията изглежда просто изчаква мениджърският договор на Гена Трайкова да изтече, за да се освободи от „услугите ѝ“.

Със същия мениджърски договор управлявал новините в Би Ти Ви и Венелин Петков. Той също не е получил обезщетение. Дюшеш дошло за чехите изтичането на споразумението и те просто не го подновили.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ