10:30, Борисов се включи гневен, излезе с нареждане

Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов отново е на проверка. Той посети ремонтирано и санирано училище в Разлог, където му благодариха, че освен новите сгради, автомобили и техника, има и безплатен интернет.

„Направихме много за учителите и образованието, защото това е много важно за всяка нация. Увеличихме затова и в пъти учителските заплати и средства за образование никога не сме пестили“, уточни премиерът Борисов.

„Близо 1 млрд. сме дали за образователна инфраструктура този мандат. Още 1,4 млрд. лв. дадохме за учителските заплати, за да станат двойни. 2,4 млрд. сме дали в този мандат за наука и образование. Да си знаят какви са фактите тези, които приказват“, отсече Борисов.

В училището Борисов се запозна и с новата 3Д-лаборатория.

Премиерът съобщи в аванс, че с щаба за борба с коронавируса обмислят поетапно отваряне на училищата по схема за различни класове след 31 януари, ако пандемията продължи да е на тези нива.

„Ако така управляваме пандемията, възнамеряваме на 31-ви да пуснем големите ученици в училищата, каза премиерът“, каза той.

Борисов съобщи, че благодарение на мерките на правителството 60/40 и 80/20 са били запазени 300 000 работни места.

„Тези, които лъжат държавата за К-19, лъжат само себе си, защото после се разболяват“, каза Борисов, имайки вероятно предвид двете партита, които бяха разбити вчера в Пловдив.

„Мерките в държавата обаче дават резултат. Видно е, че с тези мерки, с внимание, с дистанция и спазване на указанията на РЗИ, България се движи сравнително невероятно либерален начин.

Нашите приятели от Гърция са само по-добре в ЕС по брой на заразяваните от нас. Те са с пълен локдаун и успокояващото им е, че евентуално на 27 януари може някои, ама кои ще видят мерки да се разхлабят. Това си е тяхно право. Ние сме приели друга тактика с Щаба.

През това време правим училища, детски градини, строим, хората работят. Сега, ако е живот и здраве, 31 да ги пуснем да учат и големите – много добре“, допълни министър-председателят.

„Много е лесно да се излезе на улицата и да се вика, но е трудно да се покаже какво имат зад себе си“, коментира Борисов нападките срещу правителството.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ