Новото назначение на Путин в София – много, много лоша новина

Владимир Путин

Един от най-близките съратници на Алексей Навални – Владимир Милов, бе събеседник на Асен Генов в неговия видео формат за интервюта “Контракоментар с Асен Генов“.

Ето част от диалога помежду им:

Асен Генов: В разговора с руския политик и близък съратник на Навални, зададох на Владимир Милов въпрос за новия, назначен от Путин, посланик на Русия в България, посланик Елеонора Митрофанова:

Отчитам това, че може да нямате отговор на този въпрос, но искам да Ви попитам, независимо от това. Елеонора Митрофанова. Тя ще стане нов посланик на Русия в България. Тя е възпитаник на МГИМО: Московския държавен институт по международни отношения; тя е бивш директор на Россътрудничество, това е институция, която мнозина определят като един от главните инструменти на хибридната война и стратегия на Кремъл. Има ли за какво да се безпокоим ние, българите?

Владимир Милов: Честно, аз бях разочарован, чувайки за това назначение. Аз обичам България и не рядко идвам там. Иска ми се да виждам добри отношения между България и Русия, но това е съвършено не този човек, който може да помогне. За Митрофанова главното не е това, че е била глава на Россътрудничество. Съвършено правилно: Россътрудничество е ведомството, което сее раздор и носи хибридна война. С парите на руските данъкоплатци. За съжаление, така се финансира всичко това. Ние ще закрием всичко това, но засега е реалност.

Главното е, че през 90-те години Елеонора Митрофанова беше депутат в Държавната дума в партията на Жириновски, ЛДПР. През 1993 или 1995 бе избрана за първи път от ЛДПР. Тя е сестра на Алексей Митрофанов, много известния, той сега е в изгнание, но той беше човек, който през 90-те беше един от главните проповедници на агресивния имперски дневен ред, че трябва всички насила да бъдат върнати, подобно на Милошевич и т.н. Партията на Жириновски беше известна с тези имперски настроения. През 90-те Елеонора Митрофанова беше депутат от тази партия. Тя не е била в Единна Русия. Тя беше в ЛДПР и днес е там. От това може да си формирате мнение за възгледите ѝ. Тя беше член на най-агресивната имперска парламентарна фракция, а брат ѝ беше главният говорител на Жириновски по международната политика. Той постоянно правеше подобни агресивни изявления. Трябва да възстановим СССР, това е официалният им дневен ред. Да се възстанови СССР. 30 години партията на Жириновски говори това.

Асен Генов: Жириновски дори достига по-далеч: той казва, че Русия трябва да нанесе ядрен удар на Вашингтон и Ню Йорк…

Владимир Милов: Да, да, затова Елеонора Митрофанова изглежда благовидно, но не забравяйте, че тя 10 години е била през 90-те от тази партия, която тогава имаше такива възгледи. Не е изненадващо, че тя намери себе си в системата на Путин. В това число и като шеф на Россътрудничество. Честно казано, с такъв човек дори не разбирам за какво може да се разговаря. Това е много, много лоша новина…

Източник: „Факти“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ