След акция на КАТ: Десетки шофьори без книжки, двама в ареста

пътна полиция

Двама шофьори са в ареста за предложен подкуп на пътни полицаи. Единият случай е от Пловдив, другият – от Хисаря. След полицейска акция през изминалото денонощие 24-ма са с отнети книжки, а 14 са задържани, сред тях и опиталите се дадат рушвет.

При поредната акция на пътя, която цели намаляване на пътнотранспортния травматизъм, служители на ОД на МВР – Пловдив, са проверили 1097 МПС и 1274 души. Униформените са установили 1596 нарушения, като 17 от тях са криминални. Установени да шофират под въздействие на алкохол са 4-ма водачи, като в един от случаите техническото средство е отчело 3,24 промила. За шофиране под въздействие на наркотични вещества – амфетамин и канабис, са задържани 8 души, а по случаите са образувани бързи производства. В резултат на проверките 24 от водачите са с отнети шофьорски книжки, дерегистрирани са 12 МПС, а други 11 превозни средства са спрени от движение.

За различни нарушения по Закона за движение по пътищата в хода на акцията са съставени 183 акта, а наложените глоби по фиш са 256. 10 от водачите, проверени на пътя, са били неправоспособни. За нередовни пътни документи са санкционирани 97 от проверените, а в 94 от случаите водачи и пътници на МПС са били без поставен обезопасителен колан или защитна каска.

46 от спрените превозни средства за проверка са били с технически неизправности, а 23 без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Наложените санкции по Закона за движение по пътищата са 353, като само две от тях са извършени от пешеходци. Установените нарушения на скоростните режими са 731.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ