Действащ прокурор с обвинение за престъпление по служба

prokuratura

Спецпрокуратурата привлече към наказателна отговорност обвинител от Районна прокуратура-Ямбол за извършено от него престъпление по служба.

На 29 май 2018 година магистратът, който по това време е бил административен ръководител на Районна прокуратура – Елхово, изготвил постановление за връщане на веществено доказателство – автомобил, в нарушение на служебните си задължения, информират от държавното обвинеие

Возилото е било върнато на неправоимащо лице – чужденец.

През 2016 г. колата е била задържана от служители на ГПУ-Елхово, тъй като е била обявена за издирване в Шенгенската информационна система от германска застрахователна компания. Освен това, магистратът нарушил и принципа на случайния избор на наблюдаващ прокурор, като с писмена резолюция възложил сам на себе си разследването по образуваното през 2016 г. досъдебно производство в Районна прокуратура-Елхово.

Днес главният прокурор Иван Гешев внесе във Висшия съдебен съвет искане за временно отстраняване от длъжност на обвинения.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ