Жадувана вест сполетя Васил Найденов, щастлив е

Васил Найденов

На 70-годишна възраст Васил Найденов най-накрая успя да си издейства жадуваното, а именно пенсия.

По думите на певеца тя няма да бъде особено висока, нито съвсем ниска, а в размер на 500 лева. Макар документацията да била изрядна и превърналият се в сага процес на пенсиониране на Кеца да бил финализиран, той все още не е получил парите си от НОИ.

Закъснението се дължало на пандемията, но още миналата есен лично министърът на културата Боил Банов гарантирал на певеца и няколко негови колеги, че ще им съдейства да бъдат пенсионирани. Това се случило след като видни представители на естрадната гилдия се събрали и решили да отидат лично в кабинета на Банов и да преговарят с него.

Целият проблем дошъл от изчезналите им навремето документи от Концертна дирекция, което им пречи да докажат стажа си.

„Министърът постъпи лоялно, извини ни се и ни покани на среща. Цялата документация най-после е отишла в НОИ, а тя се движеше толкова години и беше в небитието, никой не можеше да разбере какво се случва. Много хора не дочакаха и починаха“, коментира естрадният ас.

Той е сред малцината, които не се оплакват от финансови проблеми въпреки липсата на участия. Найденов се размина с доста ангажименти, но не е кандидатствал за помощи.

„Все пак работя от доста години и въпреки, че не получавам пенсия, имам спестявания. Имам колеги, които нямат дълъг концертен живот като мен и са без пенсии. Дано държавата да се замисли за тях“, зове звездата, цитирана от „Ретро“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ