Брендо сключил съмнителна сделка с мистериозна дама за 600 000 лв

брендо

С нов собственик се е сдобила луксозата резиденция на Евелин Банев – Брендо. Срещу скромните за подобен имот малко над 600 хил. лв., баровският палат е преминал в ръцете на мистериозната Мая Крумова. За 64-годишната дама липсва публична информация, а според запознати корените й са от видинското село Бела.

Платените от Крумова пари за къщата на Брендо са далеч от пазарните, разясняват експерти пред столичен таблоид. Според брокери луксозната резиденция на ул. „Пушкин“ струва поне 2-3 милиона лева. За високата цена помага и разположението й – на метри от резиденция „Бояна“. В района живеят множество „добре облечени бизнесмени“, за чиято сигурност денонощно се грижат патрули с въоръжени гардове.

Наред с баровската локация, самата къща е огромна – два етажа със застроена плож от 690 кв. с просторен хол, релакс стая със сауна, голям кабинет, гардеробна стая, кухня, три спални с бани, фитнес, красива веранда… Има и помещения за прислугата, както и будка за охрана, плюс голям покрит гараж.

Всяка стая е обзаведена с мебели в ретро стил. В тон с тях са и ренесансовите картини по стените. Според запознати обзавеждането в палата е подбрано лично от съпругата на Брендо – Моника Добринова. Тя и двете му дъщери продължават да обитават къщата и след изчезването му през пролетта на 2018 г. Като са си събрали багажа буквално дни преди продажбата.

Сделката била реализирана през есента на миналата година. До тогава баровският палат официално е бил собственост на фирма „Гуан България“, която държи и още можество имоти, свързани с Банев. Собственици на фирмата и съответно на къщата на Брендо са различни офшорки. Целта е да се избегне възможността от конфискация при водените дела от КПКОПНИ срещу него и семейството му.

Според документите новата собственичка на резиденцията е действала през фирма при сделката. Става дума за „Смарт Мониторинг“, която Мая Крумова купува само месец преди това. Освен „Смарт Мониторинг“ Крумова е акционер и в „Ер Джи консултинг“ – дружество, което през последните години развира мащабен бизнес с писане на европроекти. При някои от договорите фирмата на Крумова е обвинявана в политическа протекция, твърди още изданието.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ