След сигнал за нов купон: Полицията отново щурмува ресторанта край морето, където празнуваха 100 души

Полиция, КПП, София

Полиция отново щурмува „Старите къщи“ в Медово заради сигнал за нерегламентиран купон, информира „Флагман“. Това се случва само седмица, след като униформени щурмуваха комплекса заради рожден ден с над 100 гости.

И снощи, както и през седмица обаче предварително изтекла информация саботира полицейската проверка.

Екипът снощи получил сигнал за незаконното тържество с жива музика и много хора в „Старите къщи“.

Ето и цялата хронология:

В 22:05 патрулен автомобил е посетил обекта, за да направи превантивна проверка. Преди това е имало празнуващи в ресторанта. По време на полицейската проверка всичко било спокойно.

Междувременно, в 22:55 часа, е подаден и сигнал на телефон 112.

В разгара на тържеството празнуващите извили хоро, чувало се се жива музика и видимо посетителите били доста повече от максимално позволения брой.

Малко след 23 часа млада жена предупреждава купонджиите. „Шефът каза, че има сигнал“, казва тя, след което музиката спира..

Два полицейски екипа пристигат точно 33 минути след подаването на сигнала. „Карал съм със 120 км/ч, със сирени“, обяснява полицейският служител.

Униформените извършват всеобхватна проверка. Оказва се, че поне по документи „Старите къщи“ са с доста сериозна заетост. Управителят на комплекса от своя страна се кълнеше, че нямало оркестър, а гостите му си били по стаите преди 22 часа.

Нарушение не беше установено снощи, издадени бяха предупредителни протоколи. Днес проверката продължава.

Според неофициална информация от миналия уикенд глобата за комплекса е минимална – около 500 лева, защото не можело да се докаже колко души са присъствали на тържеството и кога е приключило.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ