Политолог отряза Манолова, Радев и Отровното трио: Ще са под чертата

Мая Манолова

В демократичния свят хората, като цяло, се опростачиха, започнаха да говорят много разговорно и да интерпретират различни жестове. Това се възприема като по-голяма естественост. Точно това се наблюдава и все по-често и в поведението на политиците и конкретно жестовете, които използват. Това заяви пред БТВ политологът доц.Стойчо Стойчев в коментар за поведението на политиците.

„И аз бях замесен в случай с едни жестове, но при мен нещата бяха използвани за политическа употреба“, каза Стойчев.

„При мен това си бе битов инцидент с едно конкретно момче, което ме намери и след това се разбрахме, защото бе несправедливо на гърба ми да се прави политическа кариера, като това са негови думи. Разбрахме се с човека много бързо. Ситуацията е съвсем различна в сравнение с жестовете на конкретни политици. Аз му се извиних още няколко дни след случката на момчето, а след това и се срещнахме и разбрахме и то по негова инициатива.

Дали размяната на остри реплики в парламента ще повиши избирателната активност само един Господ знае. В демократичния свят хората като цяло се опростачиха, започнаха да говорят много разговорно и да интерпретират с различни жестове.

Един модел на поведение на политиците, който даде резултат в Турция например, като Ахмед Доган, говорейки така, стана след Кемал Ататюрк най-великия политик там. Орбан в Унгария следва същата линия. Българските техни последователи започнаха да следват този тертип на поведение. Но има политици, на които им идва добре това, но на други – не и се получават и гафове.

Когато има протести, насочени срещу властта, значи че има гражданска енергия, която може да бъде канализирана в една или друга посока. Разликата сега е, че не може да се стигне до такова сериозно канализиране.

Сега такава роля опитват много субекти – Мая Манолова, Отровно трио, президента Радев, който мисли нещо алтернативно, Слави Трифонов. Много са кандидатите за протестния вот, което може да го разпръсне така, че всички да останат под чертата.Проблемите, реално, трябва да си търсим долу при нас. Докато градим отношенията си на нетърпимост помежду си, няма защо да се чудим, защо има такава среда“, заключи Стойчев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ