Цвети се бори, но и този път Серина бе по-силна

Цветана Пиронкова

Цветана Пиронкова се представи чудесно на подготвителната надпревара Yarra Valley Classic, записвайки два успеха над по-високоранкирани опонентки, но днес нямаше как да се противопостави на Серина Уилямс. Американката ясно показа как се намира в топ форма преди началото на Откритото първенство на Австралия и не остави шансове на нашето момиче, побеждавайки го с 6:1 6:4.

Първата ни ракета спечели първите две точки в срещата, но последва четири поредни такива в актива на Уилямс и тя впоследствие с лекотата затвърди своята преднина. Българката съумя да се разпише за 1:2, но оттам насетне 23-кратната шампионка от Шлема наложи пълна доминация на корта. Поставената под номер 5 впечатляваше с плътността на ударите си и Цвети беше принудена постоянно да се брани, докато Серина методично я изкарваше от пределите на игрището и не след дълго вече имаше преднина в отделните част.

Уилямс продължи да доминира и можеше да отмъкне още дебютното подаване на пловдивчанката във втория сет, само че Пиронкова устоя на натиска и за пръв път имахме равенство от началото на мача. Бившата номер едно продължаваше да създава сериозни проблеми на първата ни ракета в нейните подавания, ала родната ни представителка беше решена да се бори до последно и спаси точка за пробив, за да възстанови паритета при 2:2.

Последваха спокойни минути на начален удар за двете, в които посрещачите просто се местеха от едната към другата страна, докато не се стигна до 5:4 в полза на американката, когато световната номер 9 достигна до два мачбола. Пиронкова отговори с мълниеоносен форхенд уинър по правата и дори имаше геймбол, ала пропусна няколко първи подавания и Серина я наказа с перфектно насочени ретури, с които си осигури победата.

„Тенис.бг“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ