Бос от СИК, уволнен от кабинета „Орешарски“, издигнат за водач на БСП-листа

Корнелия Нинова 2

Потресът около водачите на листи на БСП продължава втори ден.

Трима от лидерите на червените са с принадлежност към комунистическите репресивни служби – Велизар Енчев, Таско Ерменков и Румен Гечев.

Манол Генов, издигнат в Пловдив – област, е бил подсъсим за купуване на гласове, а водачът в Благоевград – проф. Георги Михайлов, е обвиняем за безстопанственост като директор на столичната онкоболница. Водачът във Варна Борислав Гуцанов пък бе арестуван в операция „Медузите“.

Скандал се разразява и около №1 на Корнелия Нинова в Шумен.

Става дума за прословутия Иван Иванов, който нашумя печално през лятото на 2013 г. Тогава той бе назначен за зам.-министър на МВР в кабинета на премиера Пламен Орешарски. Само два часа по-късно обаче бе уволнен от министър Цветлин Йовчев.

Мотив: през 1995 г. става управител на шуменския клон на силовата групировка СИК на Младен Михалев – Маджо, братя Маргини и Стоил Славов.

Със СИК е свързан и баща му – бизнесменът Валентин Иванов – Шошо.

„Оповестените от медиите данни за зам.-министър Иванов не позволяват оставането му на работа в МВР. Затова поискат незабавно оставката му от поста“, категоричен е тогава министър Цветлин Йовчев.

Интересното е, че кабинетът „Орешарски“ бе правителствена фасада на БСП. И именно БСП тогава прецени, че Иван Иванов е непригоден за работа в МВР. Днешната лидерка на партията Корнелия Нинова обаче не вижда нищо осъдително в сикаджийското минало на Иванов и го посочва за лидер на червените в Шумен.

Кадровите решения на другарката Нинова са шокиращи. С тази листа няма как да спечели изборите, притесняват се на „Позитано“.

„ПИК“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ