Пиронкова напусна Аустрелиън Оупън 2021 безславно

Цветана Пиронкова

Цветана Пиронкова не беше участвала на Аустрелиън Оупън от четири години насам, а триумфалното й завръщане се отложи, защото Су-Вей Сие показа феноменално ниво на тенис и заслужено надделя със 7:5 6:2. По този начин родната ни представителка напусна надпреварата още в първия кръг и няма да съумее да прибави нови точки към актива си.

Пиронкова стартира отлично двубоя и веднага се откъсна с 2:0 гейма напред, но форхендът на първата ни ракета изведнъж спря да функционира и азиатката бързо възстанови паритета. Сие заигра с все по-голямо въображение, движейки българката по целия корт, докато получи възможност да завърши в опразнената част от него.

Това доведе до нови два гейма в нейния актив и изглеждаше, че сетът се изплъзва на Цвети, само че тя реагира моментално и обърна нещата до 5:4 в своя полза. Тогава обаче последва пореден обрат в хода на събитията, който позволи на световната номер 68 да запише откриващата част на сметката си.

Водачката в ранглиста по двойки продължаваше да играе много вдъхновено и удържаше на всички акции от страна на Пиронкова. Това определено поизнерви нашето момиче и то започна да избързва във вземането на решения, което доведе до сериозен брой непредизвикани грешки и азиатката изгради аванс от 4:0. Пловдивчанката все пак съумя да се разпише в сета, но не намери съпротивителни сили за нещо повече и напусна надпреварата на старта.

„Тенис.бг“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ