Мин. Ангелов даде ясен отговор за скандала около сина на Радев

Костадин Ангелов 1

„Една голяма мечта се сбъдна за Спешната помощ. Днес стартира строителството. Аз съм съвременник на тази мечта. Заради Ковид беше забавено малко. Днес стартира строителството на филиал тук в Бяла“, заяви здравният министър Костадин Ангелов по време на първата копка и церемонията за начало на модернизацията на спешната медицинска помощ в града.

Обсъждаме един проект, чиято цел е да се раздели страната на най-малко 10 области, където да има една основна болница и всяка да е огледало на останалите. Те да имат достатъчно екипи и апаратура. Всеки един пациент да получи същата помощ като в останалите“, заяви министърът.

Той посочи, че голям проблем е обезпечаването на България със специалисти.

„Трябва да увеличим броят на желаещите да станат студенти по медицина. Много е важно те да останат да работят в страната. Много голяма цел си поставяме по задачата за увеличение на заплатата. Първата стъпка вече е направена, заяви той и посочи как са се увеличили възнагражденията на лекарите, сестрите и санитарите и от кого ще се поемат увеличенията на другия персонал в болниците.

„Имаме известно нарастване на числата, ще изчакаме до четвъртък. Ако числата са под 200 на 5000 на 14-дневна база, системата на болничните заведения може да се справи и няма да взимаме допълнителни мерки.“, посочи здравният министър.

„Вчера стана ясно, че България ще прилага ваксината на АстраЗенека на пациенти над 55 години, защото това са препоръките на Европейската комисия. Всичко останало е плод нездрави твърдения“, допълни той.

По повод предстоящите избори и ваксинирането на членовете на ЦИК, той заяви: „Утре ми предстои разговор с ЦИК. Нищо трудно няма. Когато хората не искат да направят нещо, те започват да търсят причини, за да не го направят. Всякакви страхове и насаждането на мнения, които не стъпват на здрава основа в момента е излишно. Готови сме изборите да се проведат безопасно“, заяви той.

По повод скандала със сина на президента Румен Радев и критиките от президентството, че е разгласил информация за непълнолетен, той коментира:

„Нищо не съм огласил вчера, казах истината, няма какво повече да коментирам“, заяви проф. Ангелов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ