Борисов: Неблагоприятно политическо развитие е сегашната коалиция да не управлява

Бойко Борисов

„Фич“ обяви тази нощ повишаване на перспективата на дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута от стабилна в положителна. Това каза министърът на финансите Кирил Ананиев във видео, излъчено чрез Фейсбук профила на министър-председателя Бойко Борисов. С тях е министърът на образованието Красимир Вълчев.

„В съобщението на рейтинговата агенция са посочени факторите и причините, заради които те ни дават тази по-висока оценка. На първо място е нашата възможност да се справим с рисковете, които стоят от пандемията. Ние показахме много добри резултати в периода ан пандемията и те оценяват тези наши действия. Оценяват също така и по-доброто икономическо развитие за страната, както и политическата обстановка и стабилната политическа среда, в която се развива нашата страна“, коментира министърът на финансите.

Фактори, които биха могли да доведат до повишаване на рейтинга са според „Фич“ е неблагоприятно политическо развитие, които да намалят доверието в икономическото възстановяване. „Неблагоприятно политическо развитие е сегашната коалиция да не управлява“, няколко пъти подчерта премиерът Бойко Борисов.

„Неблагоприятно политическо развитие е сегашната коалиция да не управлява. Сегашната коалиция получава стабилна положителна перспектива. Неблагоприятно – идват други и спираме да си говорим за тези неща“, каза Борисов.

По думите му после ще се питаме защо сме върнали държавата две-три години назад.

Министър-председателят коментира, че опонентите му се опитват да се оправдаят, че случващото им се било заради ГЕРБ преди тях.

„Обаче като дойде ГЕРБ на власт – всички фондове работят до ден днешен. При някаква политическа промяна, за тях промяната е несигурност, защото елементарно е да се види, когато сме ние, е оценките са стабилни, положителни, най-добри. Когато обаче има риск те веднага казват – от несигурни резултати от изборите“, изтъкна премиерът.

Спасението е мощна армия от преболедували с антитела и мощна армия от ваксинирани. Това каза още премиерът Бойко Борисов. По думите му тогава икономическите данни ще бъдат още по-добри. „Благодаря нека това да се има предвид, когато говорят за дългове, когато говорят за разруха и тези глупости, когато има оценката на най-добрите“, допълни още премиерът Борисов.

Той отбеляза, че вчера сме завършили деня с 14 хил. ваксинирани. „От сутринта в 7.00 се ваксинират. Министър Ангелов съм го оставил по опашките. Тези, които се назландисваха сега, нека да видят как се ваксинират хората. Това ние спасението“, отчете премиерът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ