„Мая, как се превежда „Мутри вън“? Ами бракът между простаците НФСБ и „Воля“!?“

Мая Манолова

Приятели, наближават парламентарните избори и се появиха коалиции и партии, които ще претендират за гласовете ни. Всички искат да се домогнат чрез нашето доверие до властта, чрез която да провеждат политиката си. Това коментира на страницата си във Фейсбук пиар експертът и бивш соц-депутат в европарламента Нидал Алгафари.

Ето какво заявява още той:

Българската политика е тясно свързана с политическите семейства в Европа. В този ред на размисли, коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ към ЕНП ли ще са, към ПЕС ли ще са, към либералите ли ще са? Ако успеят да убедят достатъчно гласоподаватели и прекрачат изискуемите от закона проценти, как ще се превежда коалицията им на световните езици. Как ще бъда преведено. Мутри вън? Представям си притеснените и запотени лица на преводачите, изумлението на дипломатите и сащисването на държавниците. Като се добави и „Има такъв народ“ предполагам колко впечатляващо ще е и колко комични ситуации ще предизвиква по приемите им.

Представям си, как чиновниците във външните министерства по света ще обясняват коалицията между „Воля“ и НФСБ. До преди дни само, те се оплюваха един друг, така просташки, че бе немислимо да са в една сграда заедно, камо ли коалиция да правят.

Та, едно е да искаш, друго е да можеш и трето е да имаш акъл!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ