Лъжата на ген. Венцислав Мутафчийски

Ген. Венцислав Мутафчийски

„Чета изявление на ген. Мутафчийски: „Само в България върви полемика коя ваксина е по-добра, не и в цивилизования свят“. Което само с кратка справка в Гугъл се доказва като пълна лъжа.

И това е проблем, защото именно такива лъжи ни докарват налудничави странични ефекти като антиваксърството, теоретици на конспирацията и фенове на Джуди Майковиц. Дискусията коя ваксина е по-добра е съвсем нормална.

Хората не живеят в информационен вакуум – до тях стигат новините за това колко държави вече не препоръчват ваксината на „Астра зенека“ за хора над 65 години. Което не прави тази ваксина лоша или вредна, а просто недостатъчно изследвана“, заяви депутатът от БСП Александър Симов с публикация в социалните мрежи.

„И точно тук идват нашите местни лъжи. Нашето местно моралистично опъване на уши. За да прикрием факта, че българското правителството не деверсифицира достатъчно доставките на ваксини и сега се опитва с помпозни тъпотии на своите говорители да замъгли темата и тревогите. Е, не се прави така“, допълни той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ