Доцент Гълъбов най-накрая разкри Бойко Борисов!

Антоний Гълъбов

„Освен фигурите на национално равнище, на местно ниво в структурите на ГЕРБ доста фигури, които бяха свързвани в началото с партията, се отделиха или бяха по някакъв начин отстранени. Общият резултат от всичко това обаче, не води до отслабване на позициите на ГЕРБ в тази електорална ниша, в която се намира партията. Това е една от спецификите на управленията на ГЕРБ, че персоналните промени не водят до кризи. Да кажем, персоналните министерски промени не водят правителствена криза“, коментира доц. Антоний Гълъбов пред „Фокус“.

По думите му разбирането на по-голямата част от хората, които през всички тези години са били свързани с ГЕРБ, винаги е било в това, че там където възникне съмнение или проблем, свързан с даден политик, това би трябвало автоматично да означава неговото отстраняване.

„ГЕРБ е може би една от малкото политически партии, която абсолютно последователно провежда този принцип. Не само когато има доказан проблем, а когато има дори само съмнение, ГЕРБ не се колебае да сменя фигури. Така че за разлика от други политически формации, които отказаха да подадат оставка, за да не сменят някого, при ГЕРБ имаме абсолютно последователна политика в това отношение“, допълни той.

Според него като министър-председател, а преди това и като кмет, Борисов много ясно е показал, че е изключително чувствителен към социалните процеси.

„До степен, в която многократно е бил упрекван в това, че няма достатъчно решителност, че се плаши от това да се противопоставя открито на определени социални движения. От там управлението му винаги е било съпътствано с критики за непоследователност, честа смяна на политиката. Всъщност обаче, строго погледнато зад това стои точно този принцип, в който това е интуитивен политик, опитващ се да следва доминиращите обществени настроения, а не да ги налага. Това е специфичен тип политическа кариера, която в българските условия, както виждаме дава резултат“, каза още доц. Антоний Гълъбов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ