Рецептата, за която цяла България говори: мекици за 5 минути
Със сигурност всеки е чувал, че закуската е най-важното хранен от деня. Но какво да хапнем? Това е вечният въпрос, който измъчва всеки.
Ако и вие се чудите какво да закусите, което да е хем вкусно, хем лесно, то сега ще ви предложим страхотна рецепта.
Преди време ви разкриха как да си направите страхотни френски пържени филийки, но сега ще се върнем към по-българските рецепти. А именно нещо тестено, със сиренце и месце. Най-интересното е, че те доста приличат на мекици с плънка, но се казва „Торта от сирене“.
Предлагаме ви страхотна рецепта за тортата, която е перфектната закуска. А най-хубавото при нея е, че буквално става за пет минути.
Необходими продукти:
Кефир – 1 бутилка;
Сол – 1/2 ч. л;
Захар – 1/2 ч. л;
Сода – 1/2 ч. л;
Твърдо сирене (настъргано) – една голяма бучка;
Шунка (наденица или какъвто колбас и месо харесвате, но трябва да е настърган или нарязан на ситно) – 1 купчина, която да е с големината на сиренето.
Пшенично брашно – 2 ч.ч.
Начин на приготвяне:
В голяма купа или дълбока чиния изсипете кефира, а към него добавете солта, захарта и содата. След това разбъркайте добре.
Добавете сирене и брашното. Отново разбъркайте добре.
Полученото тесто се разделя на топчици, който се оформят като малки палачинки, върху които се слага пълнежът от шунка (колбас/месо).
Можете да поставите и различен вид сирене, също става много вкусно. Тук може да развихрите вашата фантазия!
„Залепете” ръбчетата на пълнените тестени палачинки.
Нагрейте тиган с малко мазнина и запържете до златисто от двете страни.
И това е – вкусно, лесно и бързо.
„БЛИЦ“